News - Vacature Marketeer

Word jij onze nieuwe collega?Marketeer bij Bionova Nutrients


Ben jij als Marketeer toe aan een mooie uitdaging, en wil je meegroeien in een snelgroeiende internationale organisatie? Ben jij degene die een merk internationaal op de kaart kan zetten? Laat jij onze slogan “My Way To Grow” terugkomen in alles wat je doet? Ben je open minded en zie je grote kansen in onze niche? Dan hebben we bij Bionova dé uitdaging voor jou als Marketeer.


Jouw nieuwe functie?


Bionova is van oorsprong een sales gedreven organisatie en heeft tot op heden nog geen interne marketingafdeling gehad. We hebben jarenlang gewerkt met marketingbureaus, maar nu is het tijd om binnen Bionova een eigen marketingafdeling op te zetten. Het doel voor jou als Marketeer is om Bionova internationaal meer op de kaart te zetten.
De uitdaging is dan ook om te bouwen aan onze communicatie en merkbeleving, en wellicht in de toekomst een eigen marketing team binnen ons bedrijf te managen. Het doel van de marketingafdeling is het faciliteren van de internationale groeiambitie door het doorontwikkelen en bewaken van een effectieve merk- en marketingstrategie. Je kunt inhoudelijk sparren met onze sales-mensen, onze externe online specialisten en het reclamebureau. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent een kei in organiseren, zorgt dat iedereen op tijd gebriefd wordt en dat deadlines worden gehaald. Affiniteit met teelt en het schrijven/redigeren van tekst is een pré. Op deze wijze wordt het verkoopteam in staat gesteld de merkactivatie optimaal vorm te geven. Jij bent verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van de gehele strategie voor de marketing van Bionova, in samenwerking met het internationale verkoopteam van Bionova.

Als Marketeer geef je verder vorm aan de corporate marketingstrategie en het -beleid van Bionova. Je focust je op het merk Bionova en de wijze waarop dit in de markt wordt gepositioneerd. Herkenbaarheid en merkbeleving zijn key.

Ook op productniveau en technisch niveau is Bionova constant in ontwikkeling. Je hebt geregeld contact met biologen, agronomisten en onze R&D afdeling om op de hoogte te blijven van de laatste innovaties. Deze kunnen gebruikt worden ter verbetering van bestaande producten maar ook leiden tot compleet nieuwe productlanceringen. In deze centrale functie ben je alert op relevante onderzoeksresultaten die commercieel van waarde kunnen zijn voor de organisatie. In alle gevallen zorg jij voor de juiste marketingstrategie om in bestaande en nieuwe product-markt-combinaties de juiste doelgroep te bereiken. En ben je van cruciaal belang binnen de ontwikkeling van nieuwe producten betreft verpakkingen, communicaties en lancering van producten in de markt.

Wie ben jij?
• Je hebt marketing gerichte studie afgerond op tenminste HBO niveau;
• Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een internationale B2B én B2C omgeving;
• Je hebt ervaring met markt- en doelgroepanalyse;
• Je kan goed samenwerken met een verkoopteam, reclamebureau en online marketeers
• Je weet de doelstellingen en resultaat concreet te vertalen naar marketinginspanningen;
• Je weet de marketing binnen Bionova door een kritische blik en verbetervoorstellen naar een hoger plan te tillen;
• Je hebt ervaring met het beheren van social media en opzetten van online campagnes;
• Je bent open minded en ziet waar de toekomstige kansen liggen voor Bionova;
• Je beheerst de Engelse taal vloeiend in woord en geschrift;
• Je staat open voor reizen naar evenementen en klanten in Europa en Amerika.

Wat bieden wij?
• Uitdagend werk binnen een internationale omgeving;
• Veel ruimte tot eigen inbreng;
• Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een goede pensioenregeling en goede secundaire voorzieningen;
• Een contract voor 36 uur;
• Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden;
• Een open informele sfeer en leuke collega’s.

Over Bionova
Sinds het begin van de jaren '90 staat BIONOVA wereldwijd bekend als fabrikant van premium meststoffen, stimulatoren en substraten. De ervaring achter onze premium producten is het resultaat van jarenlange studie en onderzoek, gecombineerd met praktische ervaring die betrouwbare producten oplevert waar kwekers en planten op kunnen vertrouwen!
BIONOVA geeft om het milieu en de toekomst van onze planeet door zo veel mogelijk CO²-neutraal te zijn. BIONOVA is over de hele wereld verkrijgbaar met een gecertificeerd productassortiment. Met onze toegewijde service en kennis leveren wij uiterst geconcentreerde meststoffen en stimulatoren, voor kleine telers tot commerciële operaties wereldwijd. De mineralen van BIONOVA zijn van Food-Grade kwaliteit of natuurlijk en biologisch.
BIONOVA is een innovatief bedrijf, we verbeteren onze producten constant en we ontwikkelen nieuwe producten zoals VEGANICS, een biologische veganistische meststof vrij van dierlijke ingrediënten.

Heb je interesse om ons team te komen versterken! Dan horen we graag van jou, via chico@bionova.nl kan je ons een mail sturen met je CV en motivatie om voor ons te komen werken.

We horen graag van je!

Met vriendelijke groet,
Het Bionova Team!